perjantai 12. syyskuuta 2008

Syksyn menoa ja meinikiä

Wikejä on viritelty monessa eri yhteydessä. Tällä hetkellä kollegat työstävät ryhmän kanssa oman työn markkinointia wikiin. Siitä kuullaan vielä lisää!

Aikuisten ryhmä on aina monipuolinen oppiva yhteisö! Elokuussa aloittaneet neljä uutta opiskelijaa ovat solahtaneet porukkaan kuin kotiinsa. Hieno homma!

Kesällä puurrettiin terveysalan sanastojen kanssa ja valmisteltiin toisen työkielen kulttuurin ja yhteiskunnan esitelmiä. Esitelmiä on pidetty sekä livenä lähipäivinä luokassa että Connect Pro -luokassa. Siellä syntyi hienoja äänityksiä ja videoita myöhemminkin kuunneltaviksi.

Seuraava Connect Pro istunto on luento Suomen yhteiskunnasta; hallintorakenteesta ja vaikuttamisen mahdollisuuksista. Luennon pääsee kuuntelemaan linkkinä oman Moodle-kurssin kautta. Välineenä neuvotteluohjelma vaatii vähän pidemmän perehdytyksen (englantia!) ja tällä hetkellä mukana on vain osa opiskelijoista kokeilemassa uutta. Se sopii hyvin tulkkikoulutukseen monipuolisten mahdollisuuksiensa vuoksi ja tullaan vähitellen ottamaan aktiivisempaan käyttöön.
Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä skypeen ja senkin avulla pystytään paljon opiskelemaan ja tietysti ohjaamaan.

TH on lähdössä ulkomaille opiskelemaan, Grundtvig -täydennyskoulutusapurahan turvin. Romaniassa aiheena on m-Learning: Using of Learning Game resources on Educational Content.

Oppimispäiväkirja löytyy tästä. TH