keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Virtuaalikoulupäivät 23. - 24.11.2009

BLOGGERIN KAUTTA: Esittelyvideo.

YouTube kautta:
Asioimistulkiksi verkossa - miten se on mahdollista? Esittelyvideo

Ningiin (myös sieltä video löytyy)

Tuijan Slidet.



Esimerkkisivustomme:
1. Moodlen perusleiri, josta esittelemme työssäoppimisfoorumin, jossa opiskelijat esittelevät tulkkaustoimeksiantoja, kyselevät ja kommentoivat. Vertaisoppiminen, ryhmäytyminen ja opintopiirin toiminta. (Valitettavasti moodle on suljettu ympäristö, joten sitä ei voi tähän linkittää.)

2. Poliisiwiki, johon opiskelijat ovat keränneet (ennakko)kysymyksiä ja koostaneet vastauksia vierailuopäivän perusteella. Tutkiva oppiminen, henkilökohtaisen tavoitteen asettaminen.

3. Tarinawikin koostamisessa opiskelijat ovat oppineet työelämätietoutta, sanastoa ja termistöä, suomea, yhteiskuntatietoa, internetin käyttöä, linkittämistä ja yhdessä tekemistä. Yhteisen, sosiaalisen tiedon luominen.

4. Suomalaisuutta pohtimassa on verkko-oppimiskokonaisuus, jossa harjoiteltiin pbwikin sekä ryhmien erilaisuuden ja vahvuuksien hyödyntämistä. Vertaisoppiminen, ryhmäoppiminen, näkökulmien esiintuominen.

5. Osaamisen markkinointia on harjoiteltu avoimessa wikissä. Uusien välineiden käyttöönotto, muuttuvat ympäristöt, itsenäinen työote.

6. Ningissä voi verkottua, mutta myös pohtia eettisiä asioita, sillä oppiminen jatkuu koulutuksen ja tutkinnon suorittamisen jälkeenkin. Verkostoituminen, elinikainen oppiminen, kaikkialla oppiminen.

Kommentteja otetaan vastaan!

Kommentoida voi myös virtuaalikoulupäivien blogissa.