tiistai 11. marraskuuta 2008

Onnistumisia?

Tuija ehti käydä syyskuussa M-learning -seminaarissa Romaniassa. Paras anti sieltä lienee muutama eurooppalainen sivusto, joiden linkit ovat matkablogissa (edellinen teksti) ja ehdottomasti - innokkaiden tekijöiden verkosto ympäri Eurooppaa.

Pedagogisia verkkoja kokemassa -seminaari Turussa avarsi näkemään mahdollisuuksia. Opettajat kokeilisivat heti uutta, mutta opiskelijat omaksuvat uusia välineitä hiljalleen. Tärkeä ei ole väline vaan sen tarkoitus oppimisessa. Kahdesta päivästä jäi mieleen: teach them to think! ja hip-hop -approach (rip, mix and share), jossa aika hyvin kiteytyy avoimen oppimiskäsityksen viesti.

Onnistuminen1: Connect Pro tulee koko ajan aktiivisempaan käyttöön. Opiskelija pitää esitelmää kuulijoilleen ja toteaa, että hänellä ei ole power pointia esitettäväksi, voiko linkittää oman wikin näkymään! Opella ei ole vielä kokemusta asiasta, mutta logiikalla päätellään, että Share your screen toimisi tässä. Ja niinhän se toimikin. Myös wikisivulla esitellyt lisälinkit avautuivat ja ilostuttivat yleisöä.

Onnistuminen2: henkilökohtaiset näyttösuunnitelmat pohdituttavat. OpiskelijaA opastaa skypessä opiskelijaB:tä (ei ollut läsnä infopäivänä) suunitelman tekemisessä. B tekee loistavan suunnitelman. Ja tämä tapahtuu opettajan kontorolloimattomissa. Merkki yhteisöllisyydestä? Ymmärtämisestä?

Onnistuminen3: opiskelijat ovat tehneet wikiin oman osaamisen esittelyt, mukana loistavia valokuvia. Wiki -linkki lähetetään potentiaalisille työnantajille.

Onnistuminen4: tutkinnon suorittajat haluavat liittää ammattitaitokansioonsa videopätkiä ja valokuvia sekä äänityksiä.

Onnistuminen5: etätulkkaus -tutkintotilaisuus tehdään skypellä ja äänitetään Pamela-ohjelmalla (Call Graph oli floppi!), joka automaattisesti tekee kyselyn skypeä avattaessa: haluatko äänittää ja kun äänitys käynnistetään ilmoittaa kaikille, että This call is being recorded. Tekniikka toimi!

Mitä opiskelijat oppivat? Nykyaikaista tapaa työskennellä, omaa pohdintaa, tietoisuutta oppimisesta... Kollegat ja opiskelijat voivat jatkaa listaa...

Matka jatkuu... ja blogi täyttää pian vuoden! Matka on päämäärä!