torstai 24. syyskuuta 2009

Second Lifeen tutustumista TAKK:ssa


6.10. olemme isommalla porukalla koolla ja Tuija alustaa aiheesta. SL:ssä on sama perusajatus kuin muissakin sosiaalisen median ympäristöissä: todentuntuinen läsnäolo, kohtaaminen, yhdessätekeminen, tilanteessa oppiminen...

Mikä SL on ja mitä omalla saarella, Edufinlandissa, tapahtuu?
Ajankohtaista Tampereella on Piramkin virtuaalisairaala Edufinland II:lla.

Kim Holmbergin esittelyssä on SL:n mahdollisuuksia laajasti. Mihin me tarvitsemme oppilaitoksena SL:a?

Tänään tapaamme Pentin ja Julian Edufinland II:lla, jossa voi ottaa ensiaskeleita ympäristössä ja harjoitella hiekkalaatikolla. Käymme uudella Edufinland IV:lla ja teleporttaudumme yllätyskohteeseen tekemään pienen oppimistehtävän.

Toisessa maailamassa toimijoilla on oma Facebook -yhteisö. Kotisivuna on ning. Älä unohda Sometua, sosiaalinen media oppimisen tukena.

Tässäkin esityksessä vilisevät sosiaalisen median välineet: blogi, wordpress, ning, slideshare, facebook ja second life...

Vähän sanastoa: Avatar tulee sanasta Avatara = Jumala on laskeutunut hahmoon.
Immersiivinen = uppouttava Yleensä kuvaannollisesti taideteoksesta, teknisestä järjestelmästä tms., joka "uppouttaa" ihmisen kuvitteelliseen todellisuuteen, saa hänet kokemaan olevansa sisällä siinä.

Syksyllä tulevaa

Astutiimi on esiintymässä Virtuaalikoulupäivillä Helsingissä 23.-24.11.09 Asioimistulkiksi verkossa otsikolla ja mahdollisesti osallistuu Kasvatustieteen päiviin Tampereella 26.-27.11.09'Kulttuurienvälinen ja ylirajainen viestintä Suomesssa - tarpeet eri ammateissa'.
Olemme mukana monessa yhteisössä, myös Oppimista toisessa maailmassa Facebookissa. Parhaillaan rakennamme omaa yhteisöä Ningiin asioimistulkeille - pian saadaan toimijat ja tulkit yhteen.
Pohdimme, miten Second Life otettaisiin TAKK:ssa käyttöön...