tiistai 24. maaliskuuta 2009

Kohti uusia ympäristöjä

TAKK - asenne joka tarttuu! Oppilaitoksemme on saanut uuden logon ja uudet värit!

Scribd - upotus: Mod 2 Mod 2 kata hyvarinen

Uusi ryhmä asioimistulkkeja aloitti tammikuussa kolmen päivän intensiivijaksolla, jolloin tutustuttiin rauhassa, keskusteltiin tavoitteet ja alettiin oppiminen verkossa.

Uusi ryhmä on huikea joukko sosiaalisesti ja taidollisesti lahjakkaita aikuisia, jotka tulkkaavat 11 eri kieltä. He ottivat innokkaina vastaan verkossa oppimisen tekemistä ja filosofiaa.

Alussa oli tarvitseville tarjolla erikseen tukea atk-asioissa ja verkossa toimimisessa. Pääsimme kuitenkin nopeasti vauhtiin ja verkko-oppiminen alkaa ryhmästä tuntua omalta. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana olemme jo saaneet käyttöön perusvälineet, joten tästä eteenpäin välineiden hallinnan oppiminen vie vähemmän aikaa ja voi keskittyä itse aiheeseen.

Opiskelun keskiössä on oma tavoitteellinen tekeminen ja opintopiirissä oppiminen sekä oppimispolun ohjaus. Rikasta antia ovat oikeat kokemukset työelämästä ja oppimispäiväkirjat.

Tällä hetkellä käytössä on Moodle, Skype, Pamela, Connect Pro, Wikispaces, Tokbox ja Wave Pad - perustyökalut tulkiksi opiskelemisen apuna!